Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Lezárt ügyek: bíróság elé állhatnak a tolvajok

2015-04-20 08:14:28
Befejezte a rendőrség a nyomozást azzal a férfival és fiatalkorú társával szemben, akik egy miskolci ingatlanból tulajdonítottak el kerékpárokat és különböző élelmiszereket.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Sz. Gábor 23 éves miskolci lakossal és 17 éves gönci társával szemben.

A nyomozás adatai szerint Sz. Gábor és társa 2015. február 12-én 10 óra 30 perc körüli időben Miskolc egyik lakóingatlanába – a nyitva lévő ajtón – bementek és onnan különböző élelmiszereket tulajdonítottak el, amiket a szintén ott talált két kerékpárra rakodtak, így távozva a helyszínről.

Az otthon lévő tulajdonos akkor vette észre a lopást, amikor a tolvajok már a háza kapujánál jártak, így követte is őket, közben a rendőrségre telefonált. A két elkövető ekkor a lopott holmikat hátrahagyva elmenekült, de a rövid időn belül kiérkezett járőrök a párost néhány percen belül elfogták.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2015. április 7-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészségnek.