Adél napja van. | 2023.01.29

Két nő, egy eset

2015-04-20 08:14:03
A rendőrök őrizetbe vettek egy miskolci nőt, aki a gyanú szerint társával együtt olyan szert kevert egy alkalmi ismerősük italába, hogy attól öntudatlan állapotba került, majd több millió forint értékű ékszert és készpénzt tulajdonítottak el tőle.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás adatai szerint két nő 2015. április 9-én 17 óra körüli időben egy alkalmi, férfi ismerősük invitálására megjelent annak varbói házában, ahol együttesen italoztak. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy a nők többször kínálták a saját italukból is, majd egy idő után annyira elkábult, hogy mélyen elaludt. Másnap történő ébredése után észlelte, hogy a páros és vele együtt több, mint kétmillió forint értékű ékszerei, továbbá készpénze eltűnt.

A sértett 2015. április 14-én tett feljelentését követően a rendőrök két napon belül megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított ékszerek egy részét, továbbá megállapították a két nő kilétét K. Krisztina 32 éves miskolci és B. Jolán 49 éves kazincbarcikai lakos személyében.

B. Jolán a bűncselekmény elkövetése után külföldre távozott, akinek elfogására a nyomozók intézkedést tettek, míg K. Krisztinát a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd a Kazincbarcikai Járási Ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.