napja van. | 2024.02.29

Prevenció: Eredményes volt a húsvéti közúti ellenőrzés

2015-04-07 16:27:05
Az előzetes felhívásnak is köszönhetően húsvétvasárnap és húsvéthétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Ittasság miatti intézkedésre is csak néhány esetben volt szükség az ünnep idején.

A korábbi évek gyakorlata szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 2. és 2015. április 6. közötti időszakban közúti ellenőrzéseket tartott, melynek során a hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére.

A húsvéti ünnepek alatt tartott öt napos ellenőrzés időszakában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mindösszesen hat személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt. Kiemelendő, hogy az előzetes figyelemfelhívásnak is köszönhetően az illetékességi területen húsvétvasárnap és húsvéthétfőn nem történt közúti szerencsétlenség.

A rendőrök az intézkedések során 2375 közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 12 személy szervezetében mutattak ki alkoholt. Vezetői engedély helyszíni elvételére 7 esetben került sor ittas vezetéssel összefüggésben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a közlekedőknek, hogy szabálykövető magatartásukkal hozzájárultak a tragédiák elkerüléséhez.

police.hu