Adél napja van. | 2023.01.29

Rendőrkézen a fatolvaj

2015-03-31 15:43:09
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy Sály külterületén lévő erdőből vágott ki és tulajdonított el több fát.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság S. Gábor, 23 éves sályi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint egy Sály külterületén lévő erdőből 2015. március 9-én 16 óra körüli időben S. Gábor több fát kivágott, majd azokat eltulajdonítva a lakására szállította. A tolvaj szerencsétlenségére az erdő tulajdonosa a bűncselekmény elkövetésének szemtanúja volt, aki a rendőröket haladéktalanul értesítette.

A járőrök azonnal az elkövető lakására mentek, ahol az ellopott fát lefoglalták, a tolvajt pedig a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a nyomozást 2015. március 18-án befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Mezőkövesdi Járási Ügyészségnek.

A vádlott a Mezőkövesdi Járásbíróságon az idézés ellenére, a megadott időben – 2015. március 30-án - nem jelent meg, így az időközben kiadott elfogatóparancs alapján 2015. március 31-én a rendőrök elfogták, majd tárgyalási őrizetbe vették.