Adél napja van. | 2023.01.29

Lezárt ügyek: Telefonrablás

2015-03-30 14:27:20
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki Miskolcon egy hasonló korú sértettől erőszakkal elvette annak mobiltelefonját.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy fiatalkorú helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolc belvárosában 2014. október 14-én 19 óra 30 perckor azzal fenyegetett meg egy fiatalembert, hogy ha nem adja át telefonját, akkor megveri. A megfélemlített sértett átadta a telefont, amivel a támadó elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves fiatalembert. A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a terheltet, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2014. október 16-án elrendelt.

 

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.