napja van. | 2024.02.29

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-03-30 09:42:09
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. március 29-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság V. Zsolt 25 éves arnóti lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2015. március 29-én 20 óra körüli időben Arnót egyik italboltjában ordítozott, majd a kiérkező rendőröket is szidalmazta. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A szerencsi járőrök további egy férfival szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai három elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. K. Attila 30 éves, T. Roland 26 éves és Cs. Bertalan 27 éves miskolci lakosok ellen a Miskolci Járásbíróság, valamint a Miskolci Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot lopás, illetve kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A fentieken túlmenően az ózdi, a miskolci és a kazincbarcikai járőrök három személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.