Adél napja van. | 2023.01.29

Kiemelt figyelem irányul a baleseti gócpontokra

2015-03-27 12:32:48
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelmet fordít a balesetveszélyes útszakaszokra, ahol az egyenruhások az új, változtatható helyű közlekedés ellenőrzési pontokat is alkalmazzák majd.

A közúti közlekedés biztonságát tekintve az egyes útszakaszokon eltérő a balesetek előfordulási valószínűsége. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 2014-es adatokat elemezve megjelölte a megye „baleseti gócpontjait”. Ezeken az útszakaszokon az átlagosnál több közúti közlekedési baleset történt, amelyek elsősorban a gyorshajtásra vezethetők vissza.

A főkapitányság határozott céljai közé tartozik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain minél kevesebb közlekedési baleset történjen. Ennek érdekében a baleseti gócpontokon a rendőrség új, változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontjai (KKEP) is szolgálatba állnak. A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat rendszerbe állításával a közlekedésben résztvevők motiválásán keresztül a rendőrség kitűzött célja a balesetek megelőzése, illetve az, hogy ennek érdekében a járművezetők törekedjenek a sebesség megfelelő megválasztására és tartsák be a közlekedési szabályokat.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bízik abban, hogy a közúti közlekedők egyre szélesebb rétege tartja be a közlekedési szabályokat, mely mindannyiunk közös érdeke, hiszen mindenkit haza várnak.