Adél napja van. | 2023.01.29

Lezárt ügyek: Azonnal elfogott telefontolvaj

2015-03-26 11:09:46
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki Kazincbarcikán mobiltelefont lopott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 16-án 16 óra 11 perckor telefonált be egy 16 éves lány, hogy Kazincbarcikán ellopták a mobiltelefonját. A helyszínre kiérkező járőröknek a zaklatott sértett elmondta, hogy hazafelé tartott, amikor egy általa ismeretlen fiú megszólította és a pontos időt kérdezte tőle. A lány a zsebéből ekkor elővette telefonját, mire a későbbi gyanúsított megragadta a készüléket és elszaladt vele.

A rendőrök a bejelentést követő 20 percen belül a közelben elfogták a telefontolvajt, akit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A 14 éves balajti fiút a rendőrök lopás vétség megalapozott gyanúja miatt megindított eljárásban gyanúsítottként hallgatták ki, aki a nyomozóknak beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A fiatalkorú sértett részére a rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője rövid időn belül visszaszolgáltatta a kényszerből nélkülözött mobiltelefont.

 

Az ügyben indított nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.