Ágota napja van. | 2023.02.05

Balesetet okozott az ittas kerékpáros

2015-03-21 11:15:45
Kettétört a kerékpár abban közúti közlekedési balesetben, ami Hernádnémetiben történt.

A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja annak a közúti közlekedési balesetnek a körülményeit, ami 2015. március 19-én 15 óra 25 perckor történt Hernádnémetiben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az elsődleges adatok szerint J. Attila 26 éves miskolci lakos, amikor kerékpárjával elindult nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy vele szemből érkező, parkoló autót kikerülő kisteherautónak, ezért nekiütközött a másik jármű elejének.

 

A kerékpárossal szemben helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A Miskolci Rendőrkapitányság a nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, ittas kerékpárossal szemben eljárást indított.

 

A 2015. év eddig eltelt időszakában a Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain történt, személyi sérüléssel járó közlekedési balestek csaknem 9 százalékát okozták ittas járművezetők. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők, így a kerékpárosok figyelmét is, hogy a hatóság fokozott figyelmet fordít az ittas járművezetők kiszűrésre, a közlekedésbiztonság további javítására, így a közutakon folyamatosan számítani lehet rendőri jelenlétre, ellenőrzésekre.