Adél napja van. | 2023.01.29

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-03-21 11:14:44
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. március 19-én hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetésén két főt érték tetten. Miskolc, Csabai kapui városrészen az egyenruhások 2015. március 19-én 17 órakor ellenőrzés alá vontak egy Opel Corsa típusú személygépjárművet. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a volán mögött ülő, V. Márk 25 éves sajókeresztúri lakost a Miskolci Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2015. április 12-ig jogerősen eltiltotta.

Ezt követően a járőrök Miskolcon az Erenyő úton 22 óra 27 perckor egy Ford Tranzit típusú személygépjármű sofőrjét igazoltatták.  F. László 38 éves helyi lakosról az egyenruhások megállapították, hogy őt a Miskolci Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2015. június 21-ig jogerősen eltiltotta. A rendőrök a szabálysértőket előállították, majd őrizetbe vették.

 

Az említett eseteken felül tulajdon elleni szabálysértés miatt egy-egy férfival az edelényi-, a miskolci- és a tiszaújvárosi rendőrök, míg az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt egy-egy fővel szemben az encsi- és a tiszaújvárosi járőrök alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

A fentieken túlmenően hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Ózdi- és a Szerencsi Rendőrkapitányság.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hat esetben jutott a rendőrség tudomására.