Tibor napja van. | 2024.04.14

A három napos közúti ellenőrzés eredményei

2015-03-13 13:10:50
A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves terve alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2015. március 9-én, 10-én és 11-én közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak. A rendőrség az akció során elsősorban a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartását ellenőrizte, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére is kellő hangsúlyt fektetett.

 

A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra terjedt ki. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködtek.

 

A TISPOL akció eredményei:

 

  • Az akció elérte elsődleges célját, figyelembe véve, hogy az ellenőrzött gépjárművezetők száma meghaladta az ezret, melyből lakott területen belül 88 esetben, míg lakott területen kívül 8 alkalommal történt közigazgatási bírság kiszabása a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A hatóság célja, hogy az utakon valamennyi közlekedő használja a biztonsági övét!
  •  A járművekben utazó utasokkal szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 31 esetben szankcionált a hatóság.
  • A gyermekbiztonsági rendszerrel kapcsolatos szabálysértést 6 esetben fedtek fel.
  • Ittas járművezetővel szemben 2 esetben intézkedtek a rendőrjárőrök, az érintettek vezetői engedélyeit a járőrök a helyszínen elvették.