Eleonóra napja van. | 2024.02.21

ELBIR - bűnmegelőzési hírlevelek

2015-03-13 08:30:54
A trükkös csalások elkerüléséhez ad hasznos tanácsokat az ELBIR aktuális kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2015. március első napjaiban megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A tájékoztató többek között felhívja a figyelmet arra, hogy hogyan kerülhető el a trükkös csalásokkal kapcsolatos áldozattá válás. A kiadvány továbbá megszívlelésre érdemes tanácsokat ad az adománygyűjtéssel kapcsolatos visszaélések megelőzése érdekében is.  

 

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

 

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

 

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://www.bunmegelozes.eu