Adalbert napja van. | 2023.09.27

Példátlan összefogás a drogprevenció kapcsán!

2015-03-12 15:34:01

Kazincbarcika - Csütörtökön hivatalosan is kezdetét vette „A te jövőd, a te választásod  – ÉLJ SZER-telenül!” című drogprevenciós programsorozat Kazincbarcikán.

 A képre kattintva KÉPTÁR nyílik

A több korosztályt érintő és átfogó rendezvénysorozatot a kazincbarcikai rendőrkapitányság szervezi; együttműködő partnerként Kazincbarcika Város Önkormányzata, valamint Berente, Sajószentpéter, Szuhakálló és Múcsony települések állnak a program mellett.

 A képre kattintva KÉPTÁR nyílik

Az ünnepélyes megnyitót a kazincbarcikai polgármesteri hivatal üléstermében tartották, ahol a helyi kapitányság munkatársai mellett az együttműködő települések, szervezetek képviselői, támogatók, aktívák, intézményvezetők vettek részt.

Dr. Toldi-Tóth Gábor kapitányságvezető a téma kapcsán tartott beszédében kiemelte: a drogok egészségkárosító hatása és ezzel együtt egy pozitív jövőkép kialakítása a rendőrség kiemelt feladata. Fontos megtanítani a gyerekeket, szüleiket, a velük foglalkozókat arra, hogy jól tudjanak dönteni, és „SZER-telenül tudjanak, akarjanak élni.

 A képre kattintva KÉPTÁR nyílik

 

Tulajdonképpen az egész programsorozat erről szól, megszólítva a legveszélyeztetettebb korosztályokat, célcsoportokat.

Ebben művészeti, kulturális és sportesemények ugyanúgy lesznek, mint az elrettentés eszközével élve börtönlátogatás, tematikus kiállítás, éjszakai őrjárat és egyéb különleges prevenciós jellegű rendezvények.

A megnyitón elhangzott az is: a 2010-es árvíz óta ilyen nagy összefogás nem volt egy nemes és fontos ügy érdekében sem, mint most a drogprevenciós program kapcsán.

Erre büszkék lehetnek az ötletgazdák, az együttműködő önkormányzatok, szervezetek, támogatók, s valamennyi fél, aki felkarolta az elképzeléseket.

A megnyitót követően 14 órától került sor az első, középiskolások számára szervezett előadásra. A Miskolci Musical Műhely egy nagyon hiteles zenés darabja modern köntösbe bújtatva, a fiatalokhoz közel álló zenei világgal járja körül a napjainkban oly népszerű partidrogok és a bűnözés témakörét.

A programsorozat első része május 20-án zárul, majd ősszel a tervek szerint egy egyedülálló kiállítással folytatódik.

 A képre kattintva KÉPTÁR nyílik