Adél napja van. | 2023.01.29

Ózd térségének közlekedésbiztonságát értékelték

2015-03-03 13:23:40
Az Ózdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság (TBB) 2015. február 26-án tartotta éves ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a térség közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az évértékelőn az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek és szakemberek is. Az ülésen többek között képviseltette magát Ózd Város Önkormányzata, az ózdi közterület felügyelet, a városi polgárőrség, valamint két helyi autósiskola is.

Dr. Varga László r. alezredes kapitányságvezető, a TBB elnöke, valamint Rajhóczki Péter r. főhadnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője, a TBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt év főbb baleseti mutatóiról, valamint a végrehajtott balesetmegelőzési programokról.

A munkamegbeszélésen elhangzott: a jövőben a kistérséget érintően Ózd Város Önkormányzata a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos, lakossági felvetéseket fogadó e-mail címet üzemeltet majd, amely a remények szerint tovább segítheti a hatóságok balesetmegelőzési tevékenységét. A Magyar Közút ZRT képviselője tájékoztatta a jelenlévőket a térséget érintő, 2015. évi útfelújításokról, illetve fogadta a kezelésében levő utak forgalmi rendjével kapcsolatos felvetéseket. Az Ózdi Polgárőr Egyesület képviselője elmondta, hogy a részükről működtetett tájékoztató-felületen ezentúl a bűnmegelőzési témájú kiadványok mellett a balesetmegelőzési kiadványokat is megjelenítik majd.

Végezetül a TBB elnöke megfogalmazta az idei évi főbb célkitűzéseket, majd kötetlen megbeszéléssel, további kezdeményező jellegű felvetésekkel zárult a bizottsági ülés.