Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Előzetesbe helyezték az újpesti kettős gyilkosság gyanúsítottját

2015-02-14 14:15:51

 Előzetes letartóztatásba helyezték azt a libanoni férfit, aki a gyanú szerint 1996-ban Újpesten megölt egy nőt és annak gyermekét - közölte a rendőrség a honlapján.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 1996. április 15-én egy akkor még ismeretlen tettes egy újpesti családi házban bántalmazta az ott lakó nőt és gyermekét, majd több késszúrással megölte őket. Az elkövető a bűncselekmény után az ingatlanból ékszereket és készpénzt tulajdonított el.
    Az esetet követően a nyomozók azonosítottak egy férfit, akit Charbel A. B. néven ismertek. A gyanú szerint az emberölés elkövetése utáni napokban ő adta el két férfinak az ingatlanból eltulajdonított ékszereket, majd külföldre utazott. A férfi ellen 1996. április 26-án emberölés elkövetésének gyanúja miatt európai elfogatóparancsot adtak ki.
    Évekkel később M. Boulos egy lopás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban 2011. augusztus 8-án került a libanoni nyomozóhatóság látókörébe, amely során ujjlenyomatát nyilvántartásba vették. A magyar hatóság megkeresése alapján a külföldi rendőrök tavaly februárban megállapították, hogy M. Boulos azonos a budapesti nyomozók által Charbel A. B. néven ismert személlyel. A férfi ellen újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.
    A rendőrök M. Boulost 2014. október 8-án fogták el Svájcban, majd 2015. február 11-én szállították Magyarországra.
    A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 41 éves libanoni állampolgár ellen. Az illetékes bíróság pénteken elrendelte M. Boulos előzetes letartóztatását - írta a rendőrség.