Jusztin napja van. | 2024.06.16

Vádat emeltek a feleségét felgyújtó kemenesmagasi férfi ellen

2014-09-04 09:32:40

 

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 44 éves férfivel szemben, aki tavaly szeptemberben egy családi veszekedés hevében benzinnel locsolta le és felgyújtotta a feleségét - közölte az MTI-vel csütörtökön a megyei főügyész.

 

    Simon József tájékoztatása szerint a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének bűntettével vádolják, az ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kér vele szemben.
    Ismetetése szerint a vádlott a vád szerint 2013 szeptember 3-án Kemenesmagasi házukban egy benzines kannából motorbenzint locsolt szét a konyha, majd az előszoba padlóján és szándékosan ráöntötte azt a konyhában ülő sértett lábára is.
    Hozzáfűzte: a férfi a veszekedés hevében azt kiabálta: "senkié nem lehet a ház, itt döglünk meg mind a ketten", majd a konyhai tűzhelyről elvett gyufával begyújtotta a szétfolyt benzint, ami belobbanva meggyújtotta a nő ruházatát is.
    A sértett menekülése közben az előszobában az égő folyadékon megcsúszott és elesett, emiatt meggyulladt a felső testén lévő ruha is. Eközben a vádlott is kiszaladt a házból, majd mindketten az udvari csapnál oltották és hűtötték magukat.
    A  nő a bűncselekmény következtében életveszélyes égési sérüléseket szenvedett el, életét  a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.