Adél napja van. | 2023.01.29

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-01-26 08:34:13
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. Dávid 37 éves, G. Norbert 25 éves és G. Roland 21 éves helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2015. január 25-én 04 óra 45 perckor Miskolc belvárosában előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazták egymást. A kiérkező rendőrjárőrök a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő férfiakat elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A megye rendőri szervei 2015. január 25-én öt személyt fogtak el és vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci és a tiszaújvárosi rendőrök két-két fővel tulajdon elleni szabálysértés, míg az ózdi egyenruhások egy férfival az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben a Kazincbarcikai-, a Mezőkövesdi- és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hat esetben jutott a rendőrség tudomására.