Tekla napja van. | 2023.09.23

Elfogták, mielőtt elkapták volna

2015-01-23 12:14:16

Megalapozottá vált a gyanú, hogy a már előzetes letartóztatásban lévő miskolci „macsétás” támadó nem csak egy idős házaspárt bántalmazott és a segítségükre siető szomszédot, hanem négy nappal korábban megölt egy 66 éves miskolci férfit is.

Mint ismeretes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. József 30 éves mezőcsáti lakossal szemben.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. január 14-én 17 óra 15 perc körüli időben korábbi ismerőseit, egy 84 éves házaspárt miskolci lakásukban felkeresett azért, hogy pénzt kérjen tőlük. Mivel a férfi elutasító választ kapott, elővette ruházata rejtekéből a magánál tartott „macsétát”, majd azzal többször lesújtva súlyosan megsebesítette az idős házaspár mindkét tagját.


A cselekményt észlelve a szomszéd ingatlanból egy 40 éves férfi az idősek segítségére sietett, megmentve azok életét. Az önkívületi állapotban lévő támadó azonban a két idős sértett védelmére kelő férfit a vágóeszközzel ugyancsak megsebesítette, majd a helyszínről futva elmenekült, de a rendőrök 1 órán  belül elfogták.

A Toronyalja utcában 2015. január 10-én idős ember sérelmére elkövetett emberölés büntett felederítése érdekében indított nyomozás során felmerült, hogy a két eset elkövetője azonos lehet. A fenti bűncselekmény miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő terheltet a nyomozók 2015. január 23-án újra gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a támadó volt az a személy is, aki  2015. január 10-én Miskolcon a Toronyalja utcán otthonában több késszúrással olyan súlyosan bántalmazott egy 66 éves helyi férfit, hogy a sértett a sérüléseibe a helyszínen belehalt.  A gyanúsított a terhére rótt újabb bűncselekmény vonatkozásában is beismerő vallomást tett.