Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-01-19 09:23:59
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Sándor 29 éves, G. Richárd 21 éves és L. Roland 21 éves helyi lakosokkal szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2014. január 18-án 15 óra 20 perckor Miskolc belvárosában előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazták egymást. A kiérkező rendőrjárőrök a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyeket elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

 

A megye rendőri szervei 2015. január 18-án 4 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci járőrök egy férfival - aki egy helyi áruházból ruházatába rejtve szeszes italt akart ellopni - tulajdon elleni szabálysértés; a mezőkövesdi rendőrök egy fővel járművezetés az eltiltás tartama alatt, míg az encsi- és az ózdi egyenruhások egy-egy férfival szemben az ideiglenes távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

A Miskolci- és az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei egy-egy körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe. B. Erzsébet 63 éves miskolci lakossal szemben korábban a Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság bűntett, míg G. Sándor 21 éves ózdi lakos ellen lopás vétség elkövetése miatt az Ózdi Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés öt esetben jutott a hatóság tudomására.