Adél napja van. | 2023.01.29

Az elmúlt 24 óra számokban

2015-01-16 09:24:33
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2015. január 15-én négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci és edelényi rendőrök egy-egy férfival garázdaság, az ózdi járőrök szintén egy-egy személlyel szemben garázdaság, illetve a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

 

A fentieken túlmenően a Miskolci, az Edelényi és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy-egy fővel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további tizenkét esetben jutott a rendőrség tudomására.

Egy balesetet szenvedett tehergépjármű műszaki mentése miatt 2015. január 15-én a késő esti órákban a rendőrség csaknem négy órán keresztül lezárta a 3-as számú főút Forró – Halmaj közötti szakaszát, mert a korábban Miskolc felől Tornyosnémeti irányába tartó, török felségjelzésű kamion az útburkolaton megcsúszott és az árokba hajtott, ahol az oldalára dőlt. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A rendőrök a műszaki mentés idejére a főút személygépjármű-forgalmát a Fancsal–Baktakék–Kázsmárk útirányba terelték, míg a kamionforgalmat a mentés időtartama alatt - a kerülőút teherbíró-képességének korlátai miatt - várakoztatták.