Abigél napja van. | 2023.02.09

Letartóztatták a mezőkeresztesi emberölés gyanúsítottjait

2015-01-15 16:31:58
A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit és fiatalkorú társát, akiket a rendőrök egy idős férfi megölésével gyanúsítanak.

Amint arról korábban hírt adtunk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába  2015. január 12-én 19 óra 10 perckor érkezett telefonos bejelentés, hogy egy mezőkeresztesi családi házban idegen, „gyanús külsejű” személyeket láttak mozogni.

A járőrök a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol a ház 66 éves tulajdonosának holttestére bukkantak. Az ügyben elvégzett szemle adatai alapján a férfi bűncselekmény áldozata lett, akit támadói olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a helyszínen elhalálozott.

Az ügyben bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül mindkét feltételezett elkövetőt elfogták, előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A mezőkeresztesi  36 éves F. Józseffel és 15 éves, még fiatalkorú társával szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozóhatóság előterjesztéssel élt az illetékes megyei főügyészségen a terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2015. január 15-én elrendelt.