Adél napja van. | 2023.01.29

Rendőrtoborzó

2015-01-15 16:09:15
A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában már másodszor került sor nyílt nappal egybekötött toborzásra.

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott, így a megyei rendőr-főkapitányság  toborzási programsorozatának részeként 2015. január 15-én második alkalommal tartotta meg nyílt napját a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában

A toborzót házigazdaként Bagi István r. ezredes a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a vendégeket.

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akik pályaorientációjukban a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni.

A programon bemutatkozott többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai, Bűnmegelőzési, Közlekedésrendészeti, Humánigazgatási Osztálya is. A rendészeti szakközépiskolában a diákok láthattak még önvédelmi bemutatót, megismerhették az úgynevezett szituációs kabinetet, de közelről szemügyre vehették a felvonultatott szolgálati gépjárműveket is.