Adél napja van. | 2023.01.29

Százmilliós kábítószerfogás Borsodban

2014-09-01 17:10:22

 

Hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyagot, valamint fegyvereket, készpénzt foglaltak le a rendőrök az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a dílereket elfogták - közölte Mecser Tamás megyei főkapitány-helyettes hétfőn Miskolcon, sajtótájékoztatóján.

 

    Három férfit vett őrizetbe a rendőrség, a 29 éves M. Gergőt és a 24 éves M. Gábort, akik mindketten sajószögediek, valamint a 34 éves, tiszaújvárosi K. Tibort. A Tiszaújvárosban, Sajószögeden és Emődön tartott a házkutatásokon 23 kilogramm kristályszerű port, 40 kilogramm növényi származékot, továbbá készpénzt és fegyvereket találtak.
    A főkapitány-helyettes ismertetése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is részt vettek a dílerek elfogásában, ugyanis felmerült a gyanú, hogy fegyverrel is rendelkeznek.
    A három férfinak volt fegyvere, azokat a sajtótájékoztatón a kábítószeres dobozokkal, zacskókkal és tíz- és húszezres, valamint eurós bankjegyekkel együtt be is mutatták a sajtónak.
    Arra a kérdésre, hogy valahol, valamikor használták-e a fegyvereket, illetve hol terjesztették a kábítószert, még nem tudtak válaszolni a rendőrök, a nyomozás nem sokkal korábban kezdődött el.
    Mecser Tamás közölte azt is: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer és az új pszichoaktív anyagok terjesztésének visszaszorítását.
    A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - mondta az ezredes.