Adél napja van. | 2023.01.29

Rendőrök mentettek

2015-01-07 15:01:00
A rendőrök egy idős, mozgáskorlátozott férfit mentettek meg a fagyhaláltól Sárazsadányban, aki saját lakásában a földre esett, már több napja nem tudott felállni és segítséget kérni.

A Sárospataki Rendőrkapitányság két nyomozója – Krucsai Gábor r. őrnagy és Hardonné Nagy Zsuzsanna r. százados – 2015. január 5-én 8 óra 45 perckor egy sárazsadányi családi háznál jelentek meg, mivel annak tulajdonosát egy ügyben tanúként kívánták kihallgatni.

A házigazda a kopogtatásra nem reagált, de a zárt ajtóban belülről lévő kulcs felkeltette a rendőrök gyanúját, hogy a tulajdonos mégis bent van.

A nyomozók körbejárták a lakást, többször kopogtattak, az ablakokon próbáltak betekinteni és bár nem láttak senkit, de ekkor már halk segítségkérést hallottak. Ekkor – nem tétovázva – a bejárati ajtót benyomták és az egyik szoba talaján fekve meg is találták a 67 éves férfit, aki elmondása szerint néhány napja kiesett a kerekesszékéből, de oda nem tudott visszaülni.

A kihűléstől – mivel tüzelni sem tudott - csak az mentette meg, hogy az ágyról le tudta húzni a matracot, amelyre ráfeküdt és a takarót, amellyel betakarózott, illetve a padlózaton lévő almásládából almát evett.

Mivel a nyomozók a férfit még időben megtalálták, így az ijedtségen kívül nem esett baja, ezért a rendőrök a házi gondozószolgálatot értesítették további gondozásának megszervezése érdekében.