Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Őrizetben a gázoló

2015-01-06 11:11:40
Bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség azt a sofőrt, aki miután a zebrán halálra gázolt egy gyalogost autóját hátrahagyva utasával együtt a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

Mint korábban közöltük, 2015. január 4-én 23 óra 14 perckor a 26-os számú főút 18-as kilométerszelvényében, a Kazincbarcika és Sajószentpéter közötti kijelölt gyalogos átkelőhelyen egy személygépkocsi vezetője két járókelőt elgázolt. A gyalogosok egyike egy 43 éves nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe, míg társa, egy férfi, a baleset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gázoló autó sofőrje és utasa a baleset után a gépjárművet hátrahagyva elhagyta a helyszínt. Az esetet követően 2015. január 5-én délelőtt a jármű vezetője, egy 29 éves sajószentpéteri férfi önként jelentkezett a rendőrségen. A 29 éves T. Rolandot a hatóság még aznap bűnügyi őrizetbe vette, s egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.