Jolán napja van. | 2024.06.15

A hajsza véget ért - fotóval, videóval

2014-12-18 17:10:02

A borsodi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával ma reggel elfogták a miskolci takarékszövetkezet fegyveres rablóját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, 2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben egy férfi arcát eltakarva bement egy belvárosi takarékszövetkezeti fiókba, majd a nála lévő fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat.

A bevételt megszerző, majd menekülő elkövetővel egy ügyfélként ott tartózkodó középkorú hölgy szembeszállt és lerántotta annak fejéről a tettes arcát eltakaró fekete kötött sapkát. A dulakodás közben a bankrabló egy alkalommal elsütötte a fegyverét, majd az általa zsákmányolt pénzzel a helyszínről távozott.

A rendőrség a bűncselekményt követően nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását. Az intenzív nyomozás mellett jelentős mértékben bevonta a sajtót és rajta keresztül a közvéleményt a tettes kézre kerítése érdekében. Az ügyben előbb „Hajsza” címmel rendőrségi felhívást adott ki, majd a hajsza tovább folytatódott egy díjkitűzéssel. A rendőrség a média, különböző csatornáit felkutatva a felhívásokat az országban több millió emberhez eljutatta. A hajszát jól jellemezte, hogy buszokon elhelyezett LCD monitorokon is látható volt az elkövető fényképe!

A hajsza véget ért. Az erőfeszítésekről és a nyomozás eredményéről a média képviselőinek Miskolcon, 2014. december 18-án rendkívüli sajtótájékoztató keretében dr. Mecser Tamás r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője adott tájékoztatást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek bevonásával a fővárosban 2014. december 18-án a reggeli órákban budapesti tartózkodási helyén elfogták a miskolci takarékszövetkezetet fegyverrel kirabló Cs. Richárd 37 éves férfit, akit a hatóság bűnügyi őrizetbe vett.

A rendőrség adatai szerint a budapesti férfi az országban több hasonló módon elkövetett rablás elkövetésével is gyanúsítható, így többek között a Budapesten, Szolnokon, Debrecenben, Egerben Szegeden és Győrben történt bűncselekményekkel is.

A gyanúsított kihallgatása és az ügy további részleteinek tisztázása jelenleg folyamatban van. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy további részleteiről a későbbiekben ad szélesebb körű tájékoztatást.