Adél napja van. | 2023.01.29

Személyes kapcsolat: házhoz ment a rendőrség

2014-12-17 09:43:32
Idős emberek otthonában adtak bűnmegelőzési tanácsokat a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai Sajóvámoson.

A Rendőrség számára kiemelten fontos az időskorúak védelme, hiszen életkori sajátosságaikból adódóan, ők az átlagnál sokkal kiszolgáltatottabbak, fokozottabban veszélyeztetettek. Elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények, ezen belül is a lopások (trükkös, besurranásos, betöréses lopások, zsebtolvajlás), továbbá csalások és rablások áldozatává válnak leginkább.

A megelőzés érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója - a Sajóbábonyi Rendőrőrs őrsparancsnoka és körzeti megbízottja közreműködésével -, több idős személyt keresett fel otthonában 2014. december 16-án Sajóvámos településen, a helyi polgármester kíséretében.

A látogatások során elsősorban a kimozdulni nem-, vagy nehezen tudó, egyedül álló, idős emberek kaphattak hasznos vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési tanácsokat.

A biztonságtechnikai eszközök közül a szakemberek bemutatták az elektronikus ajtóéket, a személyi riasztót, és a riasztó lakatot.

A felvilágosítás fő célja volt, hogy az érintettek a megszerzett információk birtokában, megismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket, az áldozattá válás reális kockázatait, az elkerülés módjait.

Az akció keretében a szakemberek az év végi ünnepekkel kapcsolatos esetleges veszélyekre és azok megelőzési lehetőségeire is felhívták a figyelmet, valamint szóróanyagot és személyi riasztót osztottak az érintetteknek.