Adél napja van. | 2023.01.29

Lezárt ügyek: bíróság elé állhat a garázda

2014-12-10 15:15:21
Egy sajóörösi sörözőben poharakat borogatott, majd gáz-riasztó fegyvert tartott a viselkedését szóvá tevő férfi fejéhez.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2014. november 15-én garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint 21 óra körüli időben egy sajóörösi sörözőben az elkövető leborogatta a pulton lévő poharakat, majd a viselkedését szóvá tevő helyi lakos fejéhez gáz-riasztó fegyvert tartott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentést követően a kiérkező járőrök még a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő garázdát.

Az elfogott, majd a rendőrkapitányságra előállított, tiszaújvárosi 23 éves Sz. Jánost a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

Az ügyben indított nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2014. december 9-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.