Angéla napja van. | 2023.05.31

Rendőrökre támadt egy szabálytalankodó autós Szolnokon

2014-11-26 12:10:29

 

Egy rendőrt megpróbált gépkocsijával elütni, a rendőrségi járműnek pedig nekihajtott egy autós, aki az egyenruhások elől akart elmenekülni Szolnokon. A 21 éves fiatalembert elfogták, és három nappal bűncselekménye elkövetése után bíróság elé állították - közölte Zsilka László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

 

    Tájékoztatása szerint az autós november 22-én Szolnokon egy stoptáblát figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel hajtott fel a védett útra. A Szolnoki Rendőrkapitányság járőrei - észlelve a szabálysértést - gépkocsijuk megkülönböztető jelzését használva utána indultak. A fiatalember menekülőre fogta, a rendőrök azonban autóját megelőzték, és gépkocsijukat az úton keresztbe fordítva próbálták megállítani. A menekülő autós megállás helyett autóját az egyik rendőr felé kormányozta, akinek ezért egy villanyoszlop fedezékébe kellett ugrania. A sofőr ezután járművével egy rossz manővert követően a rendőrautónak ütközött, amelyből éppen ekkor szállt ki a másik járőr.  
    A fiatalember ezt követően a Tisza-gátra hajtott, és egérutat nyerve, gépkocsiját
hátrahagyva gyalogosan indult otthonába. A rendőrség időközben azonosította személyét, és a járőrök a lakása közelében elfogták. 
    Az őrizetbe vett gyanúsítottat a Szolnoki Nyomozó Ügyészség november 25-én bíróság elé állította. A vádlottal szemben a Szolnoki Járásbíróság 2 év börtönt szabott ki, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette, emellett 5 évre eltiltotta a férfit a járművezetéstől, valamint elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.