Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Az elmúlt 24 óra számokban

2014-11-21 09:07:07
Hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

A megye rendőri szervei 2014. november 20-án három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci járőrök egy nővel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt, a szerencsi és ózdi rendőrök egy-egy férfival a távoltartó határozat szabályainak megszegése szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai két elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. G. Bertalan 39 éves helyi lakos körözését a Miskolci Járásbíróság hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette, míg B. Stefi 34 éves miskolci lakos körözését a Miskolci Törvényszék terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelte el.

A fentieken túlmenően a kazincbarcikai és tiszaújvárosi rendőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés hét esetben jutott a rendőrség tudomására.