Abigél napja van. | 2023.02.09

Ittasan elaludt a volánnál

2016-11-14 13:06:46
Egy miskolci gyorsétterem munkatársai kértek rendőri segítséget, mert az autós kiszolgáló részegüknél egy férfi gépjárművében eszméletlen állapotban járó motorral várakozott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztályának munkatársai 2016. november 12-én 21 óra 30 perckor megjelentek egy belvárosi gyorsétteremnél, mert onnan bejelentés érkezett, hogy az autós kiszolgáló részlegnél egy személygépjármű várakozik járó motorral, azonban a sofőr eszméletlen, sehogy sem tudják felébreszteni. A kiérkező járőrök sem tudtak kapcsolatot teremteni a férfival, ezért az életveszély elhárítása érdekében a lehető legkisebb károkozással kinyitották a járművet. A sofőrt sikerült felébreszteni, aki szemmel láthatóan ittas állapotban volt. A férfit az időközben az étteremhez érkező mentőápolók is megvizsgálták, akik szintén jelezték, hogy ittasságán kívül más orvosi ellátást igénylő problémája nincs. A B. Tamásnál alkalmazott alkohol-szonda elszíneződött, így őt további vér- és vizeletvizsgálatra a rendőrök előállították. Az egyenruhásoknak a 33 éves miskolci személy elmondta nem emlékszik rá mikor és hogyan érkezett a gyorsétteremhez.

 

Az ittas férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!