Jolán napja van. | 2024.06.15

Közutakon a hétvége is munkanap!

2016-09-23 11:27:27
A rendőrök a hétvégéken több ittas járművezetőt fognak el, mint hétköznap. Folyamatosak a közúti ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas sofőrök kiszűrésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2016. szeptember 12-e és szeptember 18-a között 76 közúti közlekedési baleset történt, ebből 5 esetben volt ittas sofőr az okozó és összesen 31 járművezetőnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.  A járőrök ebből 20 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. Az adott időszakban 25 olyan ittas járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, akiknél a rendőrök a helyszínen azonnal bevonták a jogosítványukat, illetve 5 sofőrrel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás, eggyel szemben pedig szabálysértési eljárás.

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A főkapitányságnak éppen ezért elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

 

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

 

Ne feledjék a közutakon minden nap munkanap.