Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Mobilitás és toborzás Kazincbarcikán

2016-09-19 15:29:51
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is folyamatos a határvadászokat toborzó rendőrségi kampány. Legközelebb a Mobilitási hét programsorozat részeként Kazincbarcikán, a nyílt nappal egybekötött közlekedésbiztonsági versenyen találkozhatnak kollégáinkkal.

Mint az már ismeretes az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdetett a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére. A határ és a haza védelmére minden cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgár jelentkezhet.

 

2016. szeptember 21-én Mobilitási hét részeként a Kazincbarcikai Sportközpontban 8 óra 30 perctől kezdődő kerékpáros közlekedésbiztonsági versenyen a határvadászokat toborzó csoporttal is találkozhatnak az érdeklődők. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyílt napjának részeként a sportközpontban rendőrségi bemutatók (fegyverzeti, kutyás, bűnügy technikai) teszik még látványosabbá a napot.

 

A program-kavalkád ideje alatt a „Bikesafe” program keretén belül pedig lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy kerékpárjukat rendőrségi nyilvántartásba vetessék. Ennek előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár ellopása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.