Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Lezárt ügyek: Ebtolvajok felelhetnek a bíróság előtt

2016-08-31 10:36:46
Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azokkal a személyekkel szemben, akik egy bőcsi ház udvaráról elloptak egy kutyát.

A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Zs. András 63 éves bőcsi lakossal és fiatalkorú társával szemben.

A gyanúsítottak 2016. február 14-én 19 óra körül egy bőcsi családi ház udvaráról eltulajdonítottak egy kutyát. A kutyát egy körömi illetőségű személy részére kívánták értékesíteni, azonban a vevőnek nem tetszett az eb. A tolvajok így előadták a sértettnek, hogy „tudják ki találta meg elveszett kutyáját” és némi pénzért meg tudják mondani, hol van a jószág.

A sértett azonban értesítette a rendőrséget és az ellenmondásos vallomások miatt hamar kiderült az igazság és visszakapta eltulajdonított kutyáját.

Zs. Andrással szemben a nyomozók kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást kezdeményeztek, mivel egy fiatalkorú fiút és egy gyermekkorút is rábírt a kutyalopásra.

A Felsőzsolcai Rendőrőrs a Zs. Andrással és 17 éves társával szemben folytatott nyomozást 2016. augusztus 22-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.