Eleonóra napja van. | 2024.02.21

Ékszer, készpénz, óra, laptop

2016-08-26 10:45:11
A rendőrök elfogták azt a két férfit, akik lopott kulccsal hatoltak be egy miskolci lakásba, ahonnan több millió forintot és különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság L. György 50 éves és O. József 37 éves miskolci lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. augusztus 23-án a két férfi hangszervásárlás indokával keresett fel egy miskolci, idős házaspárt, amelynek során az adásvétel elmaradt, azonban távozáskor a lakás pótkulcsait a tulajdonos tudta nélkül magukkal vitték.

Másnap – amikor a házaspár eltávozott otthonából – az elkövetők a lopott kulccsal bementek a lakásba és onnan készpénzt, ékszereket, órát és laptopot tulajdonítottak el.

A nyomozók az elkövetők egyikét még aznap, társát pedig másnap fogták el, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, L. Györgyöt pedig bűnügyi őrizetbe is vették és az ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.