Eleonóra napja van. | 2024.02.21

„MintaCsalád” – Mindenki nyer!

2016-08-04 12:14:13
Már 265-en „nyertek” abban a közlekedésbiztonságot javító kampányában, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőző Bizottsága indított útjára 2016 júniusában.

A minta példával élen járó és emléklappal rendelkező családok részt vesznek egy sorsoláson, ahol értékes tárgyjutalomban részesülhetnek. A programon voltaképpen minden család nyerhet, azok is, akik nem kapnak emléklapot, hiszen minél több „MintaCsalád” közlekedik a közutakon annál biztosabban érhet haza mindenki. 

A program célját világosan megfogalmazza a már 265 sofőrnek, vagyis családnak a közúti ellenőrzések során kiosztott emléklap: „Köszönjük Önnek és családjának, hogy nem veszélyeztették a közlekedés biztonságát. Az Önöknél végrehajtott közúti közlekedésrendészeti ellenőrzés során a rendőrség mindent rendben talált. Így felelős magatartásukkal hozzájárultak a közlekedés biztonságának további javításához.”

A megye közútjain végzett közúti ellenőrzések során azok kapnak ilyen oklevelet, akiknél a rendőrök mindent rendben találtak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges céljai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. A szándék egyik megerősítő, a pozitív példát méltányoló eleme a „MintaCsalád” program, amely az esztendő végéig folytatódik, s majd egy értékes nyereményeket tartalmazó sorsolással ér véget.

 

Jó utat!