Adél napja van. | 2023.01.29

Jól döntöttek! Köszönjük!

2016-08-02 11:36:15
Jelentősen csökkent az ittasan volán mögé ülő sofőrök száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Egy ózdi sofőr megpróbálta és szeszesital-fogyasztás után volán mögé ült, a rendőrök ki is szűrték a forgalomból.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy helyi sofőrrel szemben. A rendőrök Ózdon, a Bolyki úton 2016. július 30-án 13 óra 35 perckor vontak ellenőrzés alá egy személygépkocsival közlekedő férfit. A helyszínen az autó vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

 

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

 

Az elmúlt napokban az elmúlt hetekhez képest jelentősen csökkent az ittas járművezetők száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A megye útjain 2016. július 18-a és július 24-e között 30 közúti közlekedési baleset történt, ebből egy esetben sem volt ittas sofőr az okozó. Az adott időszakban mindössze 2 olyan ittas járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, akiknél a rendőrök a helyszínen azonnal bevonták a jogosítványukat, illetve további 1 sofőrrel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás.

 

A főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!