Eleonóra napja van. | 2024.02.21

TISPOL - Három napos ellenőrzés a közutakon

2016-07-28 15:05:45
A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrzi.
 

A TISPOL Műveleti Csoport 2016 évi terve alapján a „European Operation Truck and bus" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendeli el, mely elsősorban a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjed ki.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2016. július 28-án, 29-én és 30-án átfogó ellenőrzéseket tartanak.

 

Az európai kampány kifejezetten a közúti forgalomban részt vevő tehergépjárművek és autóbuszok ellenőrzésére irányul.

Az ellenőrzés sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyes árú szállítási szabályok (ADR) betartásának, a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak továbbá az áruk és személyek illegális szállításának megakadályozására, a beutazás illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére is.    

A közúti kontroll kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra.

A végrehajtásban a Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály, az Encsi-, a Kazincbarcikai-, a Mezőkövesdi-, a Miskolci-, az Ózdi-, Sátoraljaújhelyi-, és a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályai, valamint az Edelényi-, Sárospataki- és Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztályai vesznek részt.