Adél napja van. | 2023.01.29

Jogerősen öt év börtönt kapott a kisgyermeke halálát okozó devecseri férfi

2014-10-30 14:33:17

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában földhöz vágta másfél éves gyermekét, aki emiatt három nappal később a kórházban meghalt.

    Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró kiemelte: azért hagyták helyben a Veszprémi Törvényszék fél évvel ezelőtt meghozott döntését, mert az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a középmértékkel megegyező büntetést.
    Utalt rá: akkor enyhítő körülményként vették figyelembe a tette idején még éppen csak 18 éves vádlott korát és azt, hogy azonnal segítséget hívott, amint észlelte a gyerek rossz állapotát, súlyosbítóként pedig azt, hogy a felügyeletére bízott, védekezésre képtelen gyereket bántalmazott. 
    A védő a tárgyaláson azt hangsúlyozta: a halált okozó testi sértésért elmarasztalt férfi tettét tanúk híján több vallomásból kellet rekonstruálnia az első fokú bíróságnak. Hozzátette: egyfajta szembesülésként is értelmezhető, hogy miután a gyerek rosszul lett, a fiatalember öngyilkosságot kísérelt meg.
    A vádlott kiemelte: sem korábban, sem előzetes letartóztatása során nem volt vele probléma. Ezzel szemben a bíró megemlítette, hogy egy későbbi garázdasági ügyben felfüggesztett büntetéssel sújtották a férfit, egy lopási ügye pedig jelenleg is folyamatban van.