Adalbert napja van. | 2023.09.27

Vádat emeltek egy budapesti bankrablássorozat ügyében

2014-08-12 10:34:27

 

Vádat emeltek egy 45 éves férfi ellen, aki az ügyészség szerint tavaly ősszel - több esetben egy bűntársa segítségével - nyolc fegyveres rablást követett el Budapesten, a két férfi elsősorban pénzintézeteket támadott meg - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

 

    A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfi 2013 szeptembere és októbere között sorozatjelleggel követte el a fegyveres rablásokat: hat pénzintézetet, valamint egy-egy cipő- és ruhaboltot rabolt ki vagy tett rá kísérletet - olvasható a közleményben. A rablásokat egy fegyvernek látszó játék pisztollyal követte el.
    A bankrablót több alkalommal egy 22 éves férfi segítette, aki a rablás előtt egy-két nappal bement a kiszemelt pénzintézetbe, alaposan megfigyelte a helyszínt és környékét, majd az információkat átadta társának, a rabláskor pedig egy gépkocsiban várt - tájékoztatott a főügyészség.
    A két férfit a rendőrök tavaly október 29-én fogták el, amikor a II. kerületi Hidegkúti úton próbálták meg kirabolni egy pénzintézetet. A nyomozó hatóság tagjai éppen az épületben voltak, a bankrablókról adtak személyleírást az alkalmazottaknak, amikor a vádlott napszemüvegben, sapkában, arcát sállal eltakarva benyitott.
    A Fővárosi Főügyészség a két férfit többrendbeli fegyveres rablással vádolja. A 45 éves vádlott többszörös, erőszakos visszaeső.