Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Lezárt ügyek: Töltőért ment, laptopot lopott Miskolcon egy férfi

2016-07-19 08:34:05

 Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a férfival szemben, aki egy miskolci áruházból eltulajdonított egy számítógépet.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Z. Csaba 44 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolcon, 2016. július 8-án 18 óra körül az egyik belvárosi műszaki áruházból eltulajdonított egy laptopot. A férfi gyanúsított kihallgatása során elmondta a nyomozóknak, hogy nem lopási szándékkal érkezett az üzletbe, hanem telefonjához akart töltőkábelt vásárolni, ám az nem volt. Ekkor meglátott az üzletben egy őrizetlenül hagyott laptopot, látta, hogy nincs biztonsági védelemmel ellátva, így magához vette és kisétált az üzletből. A tolvaj a laptopot másnap egy helyi piacon pár tízezer forintért eladta, majd úgy döntött néhány nap elteltével visszamegy az üzletbe, megérdeklődni, hogy érkezett-e telefonjához töltőkábel, ekkor azonban a dolgozók felismerték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A beismerő vallomást tett gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2016. július 12-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.