Jusztin napja van. | 2024.06.16

Mielőtt még… a kerítés fogná meg

2016-05-20 13:42:29
A rendőrök negyven ittas járművezetőt szűrtek ki mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. De volt olyan eset is, amikor először a kerítés fogott meg egy sofőrt utána pedig a rendőrök.

Az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök az elmúlt napokban 40 ittas járművezetőt szűrtek ki, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

 

A rendőrök 2016. május 9-e és május 15-e között 40 ittas járművezetőt emeltek ki a forgalomból mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az előbb említett időszakban 68 közúti közlekedési baleset történt a megye útjain, ebből 4 balesetnél volt olyan sofőr az okozó, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

Könnyű sérüléseket szenvedett az a 22 éves sofőr, aki 2016. május 14-én 4 óra 30 perc körül Miskolcon, a Futó út és Pesti út kereszteződésében járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, kisodródott az útról és nekiütközött egy kerítésnek. A férfinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!