Abigél napja van. | 2023.02.09

Kapitányi elismerés a bátor segítőnek

2016-05-04 15:10:19
A Miskolci Rendőrkapitányság vezetője köszönetét és elismerését fejezte ki annak a miskolci állampolgárnak, aki közreműködött egy fiatal nő támadójának elfogásában.

Dr. Bogyay Ferenc r. ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője 2016. május 2-án „Szent György” emlékplakett tárgyjutalomban részesítette Kállai László miskolci lakost, aki kiemelkedő segítséget nyújtott egy szexuális bűncselekményt elkövető személy elfogásában. Az elismerésben részesült férfi magatartásának köszönhetően a fiatal hölggyel erőszakoskodó gyanúsítottat a rendőrök rövid időn belül elfogták.

Szexuális erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság L. Krisztián 20 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. április 18-án 21 óra 30 perc körüli időben Miskolcon, a Győri kapuban meg akart erőszakolni egy kutyáját sétáltató lányt.

A támadót azonban megzavarták, mert a sértett segélykiáltására a környező házakból többen a segítségére siettek, majd egy állampolgár visszatartotta a fiatalférfit a rendőrség kiérkezéséig.

A helyszínen a rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett, és más hasonló bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására, amit a járásbíróság elrendelt.