Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Kiemelve, mielőtt még…

2016-04-19 13:29:07
Az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök az elmúlt napokban 23 ittas járművezetőt szűrtek ki, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

A rendőrök 2016. április 11-e és 17-e között 23 ittas járművezetőt emeltek ki a forgalomból mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az előbb említett időszakban 52 közúti közlekedési baleset történt a megye útjain, ebből 4 személyi sérüléses és 3 anyagai káros balesetnél volt olyan sofőr az okozó, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!