Adél napja van. | 2023.01.29

Öngyilkossággal zsarolva szerzett pénzt egy kínai férfi, vádat emelnek ellene

2014-10-29 16:47:03

 Csalással gyanúsítanak egy kínai férfit, aki felállványozott épületekre mászva már többször fenyegetőzött öngyilkossággal, de végül sosem vetette magát a mélybe.     

    A 47 éves Li családnevű gyanúsított a jelentés szerint eddig már 12 ezer jüant (476 ezer forint) gyűjtött be azzal, hogy épülőfélben álló házakra mászott fel, majd pénzt kért azért, hogy ne ugorjon le. A pénzt vagy az ingatlanfejlesztő vállalat fizette ki, vagy a rendőrség - számolt be az esetről a kínai média egy Csiangszu tartományi ügyészségi közlemény nyomán.
    Li letartóztatásáról a Sangzsao települési ügyészség döntött, mondván az öngyilkossággal fenyegetések bűncselekmény alapos gyanúját vetik fel. Úgy tudni Csinghszi tartomány két településén ugyancsak sikerült 600 (24 ezer forint), illetve 1000 jüant, vagyis csaknem 40 ezer forintot szereznie fenyegetőzésével.
    A férfi valaha légkondicionáló berendezések felszerelésével foglalkozott és 2011 óta hét tartományban, köztük Anhujban és Hunanban is próbálkozott az említett módon történő pénzszerzéssel, többnyire forgalmas helyeken folyó építkezéseken.
    Sangzsóban viszont a rendőrségi őrszobán végezte, miután "megmentői" megígérték neki, hogy kap 800 jüant és lejött a hatodik emeletről. A híradásokból nem derül ki egyértelműen, de a jelek szerint Li arra hivatkozott, hogy tartoznak neki.
    Az interneten a témához hozzászólók egy része méltatta a férfit, aki ilyen "fondorlatos" módon jut pénzhez, míg mások azt írták, hidegen hagyná őket, ha a férfi valóban véget vetne az életének.
    Kínában írt már a sajtó hasonló esetről, amikor például az év elején egy férfi úgy próbálta földbérletének bérleti díját magasabbra srófolni, hogy az ingatlanfejlesztő irodájában azzal fenyegetőzött: megissza a magával vitt mérget. Az idős, írástudatlan gazdálkodót két év börtönre ítélték három évre felfüggesztve.