Adél napja van. | 2023.01.29

Házhoz ment a rendőr Sajóörösön

2016-03-22 13:58:46
Sajóörösi otthonaikban kereste fel a zömében egyedül élő, szépkorú lakosokat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének munkatársa, aki bűnmegelőzési tanácsokat adott számukra.

Porkoláb Krisztina r. főtörzsőrmester 2016. március 17-én több idős embert keresett fel sajóörösi otthonában. Az érintetteknek közvetlen beszélgetés formájában a rendőrség munkatársa a zsebtolvajokkal, valamint a besurranó lopásokkal szembeni védekezés és megelőzés módjairól adott hasznos tanácsokat. A bűnmegelőzési szakember egyben utalt az egymásra figyelés fontosságára, hiszen a szomszédok ezzel sokat tehetnek saját maguk és mások biztonságáért.

 

A bűnmegelőzési praktikák alkalmazása csökkentheti az áldozattá válás lehetőségét. A nyomozó felhívta a nyugdíjasok figyelmét arra is, hogy idegeneknek soha ne említsék, hogy egyedül élnek, továbbá ha lakókörnyezetükben gyanús, idegen személyeket észlelnek, hívják az ismert segélyhívó telefonszámot (112)  és bátran kérjenek segítséget a rendőrségtől. A ismeretek elsajátítását segítette a rendőrnő által kiosztott ismertető kiadványok is.