napja van. | 2024.02.29

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy kisszentmártoni férfi ellen

2016-03-22 10:21:08

 Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy kisszentmártoni férfi ellen, aki késsel támadt volt élettársára, a nő édesanyjára és hároméves kislányára - közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

    A közleményben azt írták: a kisszentmártoni férfitól tavaly szeptemberben költözött el az élettársa, akivel másfél évig éltek együtt, ez idő alatt a vádlott többször bántalmazta a nőt.
    Tavaly szeptember 16-án, a volt élettárs végleges elköltözésekor a férfi lefogta a házából kifelé tartó nőt és kést szorított a nyakához. Ekkor a nő anyja próbált meg segíteni lányának, ezért a férfi késsel többször megsebesítette őt a karján, illetve a nyakán, végül hasba szúrta. Amikor a hároméves kislány a sebesült nagymamájához szaladt, a férfi őt is kétszer megvágta a nyakán - áll a közleményben.
    Az ügyészség hozzátette: ezután a vádlott a háztól száz méterre lévő kukoricásba vonszolta volt élettársát, akit azonban hamarosan elengedett. A férfi elmenekült és csaknem egy hónapig bujkált, végül a rendőrök tavaly október 14-én fogták el.
    A közleményben arra is kitértek, hogy a nő édesanyját műteni kellett, míg a kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
    A férfit akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.