Stefánia napja van. | 2023.11.28

Tíz évre ítélték jogerősen az ismerőse gyermekeivel fajtalankodó békéscsabai férfit

2014-10-29 10:32:51

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a békéscsabai férfit, aki 2010-ben ismerőse gyermekeivel fajtalankodott.

    A táblabíróság szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése és személyes szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 36 éves férfit. Az ítélőtábla kimondta, a büntetlen előéletű vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.
    A vádlott 2010 elején ismerkedett meg a későbbi sértettek édesanyjával. A férfi beleszeretett a háromgyermekes nőbe, napközben gyakran tartózkodott a családnál, de csak néhányszor aludt a lakásban.
    2010. június 4-én, miután elhunyt az asszony nagymamája, a nő – mivel a temetéssel kapcsolatos ügyeket kellett intéznie – rábízta két kisebb gyermeke felügyeletét a vádlottra. A férfi a nagyobbik fiú szeme láttára fajtalankodni kezdett az akkor ötéves sértettel, megragadta a nyakát és a kezét, lefogta őt, így a kisfiú nem tudott menekülni. A nagyobb gyerek folyamatosan kiabált a vádlottal, és végül sikerült lehúznia a férfit öccséről.
    2010. december 13-án az asszony legnagyobb gyermekét, egy 11 éves lányt molesztált a vádlott. A kislány a férfi elől egy telefonfülkébe menekült, de a vádlott odament hozzá, és fajtalankodni kezdett a védekezni próbáló gyermekkel, egészen addig, míg egy járókelő észre nem vette a történteket.
    A vádlott az eljárás során és az utolsó szó jogán szólva is tagadta a bűncselekmények elkövetését.