Tibor napja van. | 2024.04.14

ELBIR – Januári bűnmegelőzési hírlevél

2016-01-25 13:15:12
Az ügyfelek megkárosítását célzó úgynevezett termékbemutatók trükkjeit mutatja be az ELBIR aktuális Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2016 januárjában megküldte az érintetteknek aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A tájékoztató a különféle termékbemutatók trükk-tárházát mutatja be, annak érdekében, hogy az érintettek elkerülhessék, hogy megkárosítsák őket. 

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://www.bunmegelozes.eu