Vencel napja van. | 2023.09.28

Rendőrség: Hivatás, Szolgálat, Karrier

2016-01-21 12:33:48
A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A rendőrség toborzót tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzási programsorozatát már 2015. november 12-én elindította a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában megtartott, toborzással egybekötött nyílt napon.

Ez évben újabb lehetőség adódott a pályaválasztó felvételiző diákok előtt, hogy betekinthessenek a rendőri hivatás rejtelmeibe. A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ugyanis újra nyílt napot tartott 2016. január 21-én.

A toborzó lehetőséget adott többek között a közlekedésrendészet, a bűnmegelőzés, a csapatszolgálat, a bűnügyi-technika, a határrendészet megismerésére. Ezúttal, mintegy kiegészítő programelemként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálata is bemutatkozott az érdeklődőknek.

A felvételi jelentkezésről és eljárásról részletes tájékoztatót adott a rendészeti szakközépiskola az érdeklődők számára, valamint az egészségi állapottal kapcsolatos elvárások tekintetében felmerült kérdésekre a rendészeti szakközépiskola orvosa válaszolt.

Az újabb nyílt nap kiegészítéseként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben újra felkeresik a megyei középiskolákat, hogy az érdeklődést mutató diákok választ kaphassanak további kérdéseikre a rendőri hivatással kapcsolatban.